Stiuca umpluta

de sasha in Peste, 17 Iun 2013 | 6855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 stiuca de un kg
  • 2/3 felii de paine inmuiata in lapte
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa si jumatate
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingura orez
  • 100 g sunca afumata
  • 1 ou
  • 200 g unt
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca umpluta:

Curatam pestele de solzi si spalam bine.

Se taie usor in jurul capului fara a taia capul de tot, asa incepe metoda dezpielitarii. Cu ajutorul unui cutit lat si lung se desprinde usor in zona taiata (desprindem pielea de carne). Apoi cu ajutorul degetelor tragem in jos pana la aripioare, acolo taiem os cu os fara a rupe pielea, ajunsi la coada taiem sira. Dezosam carnea de la stiuca, o dam prin masina de tocat cu sunca afumata si painea stoarsa de lapte. Tocam ceapa marunt si o calim cu orezul, adaugam apa din cand in cand pana se umfla orezul. Fierbem morcovul, il taiem cuburi nici prea mari nici prea mici. Toate ingredientele se amesteca cu oul, morcovul, patrunjelul tocat fin, ceapa cu orezul , sare si piper dupa gust.

Umplem stiuca cu compozitia obtinuta, punem cate 2-3 linguri, tragem compozitia usor in jos spre coada. Umplem si capul. 

Ungem o tava cu un strat generos de unt, asezam frumos stiuca pe patul de unt si unt pe deasupra stiucii. Dam la cuptor  pentru 30-35 de minute  la 160-170° pana devine pielea aramie.

TIPS-URI

1

Nu e nimic daca atunci cand desprindem pielea de carne raman bucati de carne pe piele, e mai bun

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca umpluta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Știucă umplută