Știucă umplută

de merylow in Peste, 16 Noi 2014 | 4817 vizualizari

 

Pentru că este perioada în care cumătra știucă iese mai ușor merită încercată o rețetă mai sofisticată din punct de vedere al metodei de preparare.

 

INGREDIENTE

  • o stiuca de 1,5 kg
  • 1 ceapa
  • 1 cartof potrivit sau o felie de paine inmuiata
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 legatura de verdeata
  • putin tarhon
  • sare
  • piper
  • ienibahar
  • 1 pahar cu vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Știucă umplută:

Se spală foarte bine știuca. Se curață de solzi apoi se taie pe burtă de la cap până la coadă, se scot intestinele și se curață bine în interior.

Apoi se invelește într-un prosop și cu un ciocan de bucătărie se bate usor întorcându-se pe toate parțile. Aceată operațiune este necesară pentru a se desprinde mai ușor carnea de pe piele. 

Cu un cuțit se curăță foarte bine carnea de pe piele, fara a se îndeparta capul, se scoate coloana și apoi oasele care mai rămân.

Punem carnea într-un robot și o marunțim bine. Se adaugă și celelalte ingrediente, ceapa, morcovul, verdeața, usturoiul tocate marunt, cartoful se fierbe și se adauga pasat. Se pun și condimentele și se amesteca bine.

Se pregătește un ac cu ață de bucatarie și se incepe operațiunea de umplere.

Se umple știuca puțin cate putin, se coase , iar se mai umple, se așează bine umplutura și se coase strans.

Se pune știuca într-o tava unsa cu ulei, se pune ienibaharul și un pahar cu vin. Se înteapă cu o scobitoare în cateva locuri pentru a nu se crăpa. Se dă la cuptorul încins la 170 grade circa 60 min.

De regula se serveste rece (e mai bună).

TIPS-URI

1

aripioarele nu se taie pentru a fi aspectuoasă

2

umplerea și cusutul să se înceapă de la coadă

Daca ti-a placut reteta noastra "Știucă umplută" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

22.11.2014, 12:52

Bine ai venit
Felicitari pentru reteta si munca minutioasa ce ai depus

merylow 1

03.12.2014, 22:01

Va multumesc!

merylow 1

03.12.2014, 22:20

Trebuie sa recunosc ca referitor la partea cu pregatirea stiucii am avut un ajutor de nadejde..pescarul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Știucă umplută