Caldeirada de peste cod (bacalhau)

de cristeena20 in Peste, 30 Iun 2016 | 4064 vizualizari

 

Inca una din retetele tipice portugheze, avand la baza pestele. Normal reteta se face cu diferite tipuri de peste, dar eu am facut o varianta cu pestele cod bacalhau-uscat. A iesit un fel de papricas romanesc de cartofi, o mancare usoara si cu un gust deosebit de peste. 

 

INGREDIENTE

  • 300-500 gr peste cod bacalhau
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 2 rosii bine coapte
  • 2 rosii din conserva fara pielita
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caldeirada de peste cod (bacalhau):

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat. 

Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de preferat cartofii rosii. Ardeii se taie felii potrivite, ceapa se taie julien, rosiile la fel,  felii mai subtiri, iar rosiile din conserva se zdrobesc usor cu mana.

Intr-o oala cu peretii nu foarte inalti, dar sa fie destul de incapatoare punem pe fund putina ceapa taiata rondele, felii de rosii, dafin, patrunjel verde si putin din ardeiul feliat. Punem un strat de cartofi, apoi bucatile de peste. Urmeaza rosiile din conserva zdrobite si repetam cu cartofi, ceapa, ardei, dafin, patrunjel verde si iar peste. Alternam, ultimul strat trebuie sa fie de cartofi si rosii. Nu uitam sa presaram cu sare la fiecare strat si cu ulei de malsine. Turnam ulei de masline cu generozitate si vinul si punem la foc mediu acoperind vasul, fara a amesteca deloc! In 30-35 minute e gata si luam de pe foc. Dupa 20 minute cand a stat la odihnit servim cu grija.

TIPS-URI

1

Puteti inlocui codul cu alt tip de peste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caldeirada de peste cod (bacalhau)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

cristeena20 1

01.07.2016, 00:36

Multumesc frumos!! sa stiti ca e o mancare atat de simpla, dar gustul pestelui e super evidentiat aici- mie imi plac tar emult mancarea atsa

Satisfyyourcravings 1

01.07.2016, 14:14

Super prezentare si super preparat!

denisizina24 1

20.07.2016, 10:00

Pentru a da un plus de culoare si mai mult gust retetelor dumneavoastra, vizitati va rog, http://olx.ro/oferta/cartofi-movi-productie-2016-ID4szck.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Racituri cu file de cod