Spanac in sos bechamel

de LUK in Mancaruri de legume, 12 Apr 2011 | 6783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300gr spanac proaspat
  • 250ml lapte
  • 3 linguri de faina
  • 2-3 linguri de ulei(sa se acopere cratita in care facem spanacul)
  • 8 catei de usturoi(dinti)
  • sare,piper dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac in sos bechamel:

Frunzele de spanac se spala si se pun la fiert pentru 15-20min(pana cand sunt moi).Se scot pe o strecuratoare sa se scurga de apa apoi le tocam cu un tocator de lemn sau cu cutitul.Punem uleiul intr-o cratita.Usturoiul curatat il taiem feliute sauil zdrobim(depinde cum va e mai usor).Ii rumenim putin in ulei(atentie sa nu se arda!nu asteptati sa si faca o culoare maro..trebuie doar sa si piarda luciul).Luam de pe foc.Scoatem apoi usturoiul.adaugam cele 3 linguri de faina si amestecam sa se omogenizeze cu uleiul.Adaugam putin lapte cat sa se ingroase..cca 50ml si punem pe foc din nou,turnam restul de lapte putin cate putin,ca la budinca ,amestecand mereu.Dupa ce s-a ingrosat punem sare,piper,spanacul si mai lasam sa dea cateva clocote.Se serveste cald cu oua ochiuri sau carne la gratar.

TIPS-URI

1

se poate folosi si spanac congelat

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac in sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spanac inabusit cu oua ochiuri