Inspiratia mea:https://www.bucataras.ro/retete/paste-negre-cu-creveti-34728.html
Uleiul de masline si smantana dulce le-am inlocuit cu ulei de cocos si lapte de cocos care a dat spaghetelor o mai mare savoare.
++++ghimbir
Preparatul l-am servit pe pat de germeni de ceapa.
Folosind uleiul de cocos si laptele de cocos am redenumit preparatul:Spaghete negre cu creveti in sos de cocos.
Punem apa cu ulei de cocos la fiert si un praf de sare.
Intre timp, punem in apa rece crevetii inghetati.
Cand pastele sunt aproape fierte, se incinge intr-o tigaie ulei de cocos si se piseaza un catel de usturoi si se adauga ghimbir ras. Adaugam crevetii si ii saltam de cateva ori. Adaugam vinul alb, condimentam cu sare, piper, praf de chilli. Dupa 5 minute, putem adauga laptele de cocos. Lasam sa mai dea cateva clocote si stingem focul.
Strecuram pastele fierte, le punem intr-o forma, adaugam ulei de cocos si crevetii cu sosul alb. La final, adaugam deasupra parmezanul ras si servim spaghetele pe pat de germeni de ceapa, decorand cu felii de lamaie.
Pofta mare!