O reteta simpla de paste dar foarte gustoasa !
Se pun pastele la fiert intr-o oala cu apa, putina sare si putin ulei si se lasa la fiert conform timpului indicat pe ambalaj.
Dupa ce pastele sunt fierte, se scurge apa de pe ele si se rastoarna intr-o strecuratoare pentru a se elimina surplusul de apa.
Intre timp, se curata ceapa si se toaca marunt.
Se desface cutia de ciuperci si se scurge bine tot lichidul in care au fost conservate.
Muschiuletul de porc se taie in fasii de marime potrivita.
Se pune o tigaie cu putin ulei la incins apoi se caleste ceapa pana devine sticloasa si se adauga si muschiuletul de porc taiat si ciupercile. Dupa ce s-au calit impreuna 3-4 minute, se toarna bulionul de casa si se mai lasa sa dea 2-3 clocote apoi se pune oregano si busuioc si se potriveste de sare si piper.
Compozitia astfel obtinuta se amesteca cu pastele fierte.
Se serveste calda.
Pofta buna !
1
se pot servi si cu parmezan ras pe deasupra.
2
cine doreste sosul mai picant, se poate folosi chilli sau bulion picant.