Un pranz rapid !
Punem o oala cu apa la fiert si cand apa incepe sa fiarba,punem sare si pastele. Se fierb pentru 10 minute, amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa se lipeasca intre ele .
Ciupercule se curata de pielita , se spala, se usuca cu ajutorul unui servete de hartie , piciorusul se taie rondele iar palaria felii subtiri.
Ceapa , curatata si spalata , se toaca marunt .
Speck-ul se feliaza fasii subtiri.
Intr-o tigaie punem putin ulei. Cand acesta s-a incins punem usturoiul curatat impreuna cu ceapa si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute .
Adaugam apoi ciupercile , presaram sare si lasam sa se evapore toata apa de la ciuperci .
Stingem cu vin si dam la foc iute , pana ce vinul s-a evaporat.
Adaugam apoi speck-ul si lasam in continuare 3-4 minute .
Cand pastele sunt gata , le scurgem de apa si le adaugam in tigaia cu ciuperci .
Amestecam bine ingredientele,presaram piper si sare daca mai este necesar .
Se servesc calde presarate cu parmezan .
Pofta buna !