Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200

de gaby_duceag in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2011 | 6606 vizualizari

 

hmm, hmm, imi dreg vocea si vorbesc clar si gingas :))).Iaca am ajuns si eu la reteta numarul 200. Putea fi Alaska, putea fi un tort, dar..de ce n-ar fi si-un souffle?:))).Ca-i cu braaaanza, cu poruuumb, cu oua. Ce? Nu-i bun?:))) Doar nu tre' sa dovedesc cuiva ceva.:D.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 400-500 gr branza de vaci
  • 200 gr porumb dulce din conserva
  • o lingurita sare mare
  • o legatura marar
  • 150 gr smantana
  • un praf de copt
  • unt si malai pentru uns formele
  • cascaval pt ras deasupra (optional, eu nu am vrut sa pun :)) )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200:

Am separat albusurile de galbenusuri.

Albusurile le-am batut spuma tare,tare impreuna cu praful de  copt.

Galbenusurile le-am frecat cu uleiul si sarea.

Mararul l-am tocat marunt. Am scurs porumbul.

Intr-un vas mare am pus albusurile peste care am turnat galbenusurile, smantana si branza.

Am amestecat usor, usor, iar la final am adaugat porumbul si mararul si am omogenizat.

Am uns vasele cu unt, am presarat putin malai si am pus compozitia.

Am introdus in cuptorul preincalzit, la 180 grade pentru 10 min.

Dupa cele 10 min. am ridicat temperatura cuptorului la 200 grade si am lasat pana s-a rumenit frumos.

Din nou am avut aprecieri in unanimitate :))

Minunatia asta am preluat-o de la Antonina, o fata tare, tare draga mie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de branza cu porumb - reteta nr.200" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

MotanLaOale 1

16.05.2011, 08:28

La cat mai multe retete

gaby_duceag 1

16.05.2011, 08:33

Buna dimineata!
Multumesc frumos, tuturor!

DIANA B 1

12.06.2011, 12:50


FELICITARI !!! scz , mie mi-a scapat ziua postarii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu zucchini si ricotta