Această rețetă delicioasă mi-a făcut cu ochiul la Alice Ciobanu. Trebuie neapărat să o încercați și voi!
Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late.
Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină. Amestecând continuu încorporezi laptele rece. Imediat ce s-a îngroșat, tragi de pe foc și încorporezi smântâna. Adaugi fâșiile de ardei copt și pui pe foc cât să dea un clocot, două. Iei vasul de pe foc și adaugi sare și un strop de piper alb proaspăt măcinat.
Presari pătrunjel verde proaspăt tocat.
O servești cu mămăligă caldă.
1
Pentru a se curăța mai ușor, eu îi pun într-un castron, presar sare pe ei, îi acopăr cu un prosop și îi las 10 minute.