Ardei copti cu smantana

de oanapl in Mancaruri de legume, 18 Sep 2017 | 5060 vizualizari

 

Această rețetă delicioasă mi-a făcut cu ochiul la Alice Ciobanu. Trebuie neapărat să o încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 8 ardei capia
  • sare
  • 200 g smântână grasă
  • 50 ml lapte rece
  • 1 linguriță făină
  • 30 g unt
  • pătrunjel verde
  • piper alb proaspăt măcinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei copti cu smantana:

Pui ardeii la copt si apoi îi cureți de pielița arsă. Tai cotoarele, îndepărtez sâmburii și îi tai în fâșii late.
Într-o cratiță cu fundul gros, pui untul și când s-a topit adaugi, în ploaie, o linguriță de făină. Amestecând continuu încorporezi laptele rece. Imediat ce s-a îngroșat, tragi de pe foc și încorporezi smântâna. Adaugi fâșiile de ardei copt și pui pe foc cât să dea un clocot, două. Iei vasul de pe foc și adaugi sare și un strop de piper alb proaspăt măcinat.
Presari pătrunjel verde proaspăt tocat.

O servești cu mămăligă caldă.

TIPS-URI

1

Pentru a se curăța mai ușor, eu îi pun într-un castron, presar sare pe ei, îi acopăr cu un prosop și îi las 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei copti cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana