Sote de curcan si sos de ciuperci cu pilaf si piure

de adasev12 in Curcan, 21 Oct 2010 | 6987 vizualizari

 

ma gandesc sa inscriu aceasta reteta in concurs, dar inca nu-s f hotarata....mai vedem pe parcurs....

 

INGREDIENTE

  • 400 g carne de curcan pulpa
  • 250 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 1 ardei
  • 1 morcov
  • o conserva de rosii intregi
  • 200 g smantana
  • 100 ml lapte + 50 ml lapte
  • o lg sos boscaiola
  • 4 cartofi potriviti
  • un fir de telina
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper, praf de curry, patrunjel verde , vegeta, marar
  • 2 lg amidon
  • masline negre
  • ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de curcan si sos de ciuperci cu pilaf si piure:

prima data am taiat carnita fasii si am prajit-o in 2 lg de ulei de masline extravergine, pana s-a rumenit putin, apoi am adaugat o ceapa taiata marunt si am mai lasat cateva minute sa se inmoaie si ceapa. am tocat marunt conserva de rosii si am adaugat-o la carnita cu tot cu suc. am amasetecat bine totul , am adaugat sare si marar tocat( din pacate nu am avut verde, dar e bun si cel uscat, ii da un gust deosebit sote-ului) si am acoperit totul cu apa, cam o cana si am lasat la fiert la foc normal. am lasat pana a fiert  carnita bine, intre timp am mai adaugat apa. ( adaugati in fc de cat de mult sos doriti). dupa ce a fiert carnea am dizolvat o lg de amidon cu 2 lg apa si am adaugat la carnita si am pus putin curry .s-a format un sos grosut si aromat de la marar. si putin iute. am lasat deoparte

ciupercile le-am pus la calit cu o ceapa si cu un ardei  asa direct congelate, am lasat pana s-au inmuiat frumos, apoi am adaugat usturoiul taiat marunt marunt , am potrivit se sare si piper si am acoperit totul cu apa apoi am lasat la fiert la foc domol. la sfarsit am facut o maia din amidonul dizolvat cu lapte si amestecat bine cu smantana. am pus peste ciuperci si am omongenizat bine. am adaugat si p lg de sos boscaiola( nu era pe lista...dar  daca tot il aveam m-am gandit ca o sporeasca gustul de ciuperci, o sa le dea mai multa savoare). am laasat sa dea doua clocote mici si am stins focul. apoi am adaugat mult patrunjel verde.

.am facut apoi pilaful din 2 maini de orez fiert cu un morcov razuit marunt si vegeta.

piureul l-am facut cu lapte, 100 ml si vegeta. cartofii i-am fiert cu un fir de telian si o frunza.

la masa am mai asezonat cu masline megre si patrunjel verde. ma gandesc ca ar merge si cu o mamaliguta...inca nu am facut-o...e in faza de proiect doar....

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sote de curcan si sos de ciuperci cu pilaf si piure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

adasev12 1

22.10.2010, 09:47

dar n-are a aface una cu alta lilik...normal ca si eu am acte sia ici...dar nu conyteaza...tot romance suntem...cu domiciliul stabil in Ro

nadina73 1

23.10.2010, 01:28

super buna trebuie a fiebafta la concurs5f

tanyapatap 1

05.01.2011, 20:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Curcan bucati cu legume la cuptor