Sos de rosii si ardei kapia

de Bucataras Medi in Bulion, 7 Noi 2013 | 10462 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1,5 kg ardei kapia
  • sare si piper dupa gust
  • zahar dupa gust
  • 150 ml ulei de masline
  • o lingurita cu cimbru uscat
  • 5-6 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii si ardei kapia:

Spalam rosiile si le taiem in patru. Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si semintele. Mixam atat rosiile cat si ardeii in robot sau le dam prin masina de tocat. Punem totul intr-un vas(eu am folosit un ceaun)si adaugam dupa gust sare, piper si zahar. Adaugam de asemenea cimbrul si usturoiul dat prin presa.

Punem sosul la fiert .Cand acesta incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba avand grija sa amestaecamdin cand in cand.   Lasam pe foc pana cand sosul scade si se ingroasa. Luam vasul cu sos de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin si  apoi dam sosul prin sita.

Punem sosul inapoi in ceaun ,potrivim de sare,piper si zahar(daca este cazul) si adaugam uleiul. Amestecam pentru o buna omogenizare.  Dam la foc si mai lasam sa fiarba 7-8 min. Asa fierbinte repartizam sosul in borcane si capacim. Acoperim borcanele cu o patura (sau orice altceva gros) si lasam asa sa se raceasca pana a doua zi.

Se pastreaza peste iarna in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de rosii si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

laura_n 1

07.11.2013, 21:23

demential, ti-am spus ca imi vine sa il pap pe paine

deyutzky 1

07.11.2013, 21:37

RuxyRux 1

10.11.2013, 20:29

E minunat draga mea! Esti o adevarata gospodina

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Creveți Saganaki – Deliciu grecesc cu sos de roșii și brânză feta