Cum se face sucul de rosii

de divainbucatarie in Bulion, 17 Aug 2011 | 5731 vizualizari

 

Cum se face sucul de rosii, savoare si culoare inchise intr-o sticla

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 lingura sare
  • 1 lingura zahar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii:

Cum se face sucul de rosii:

Alegem rosii mari, carnoase si coapte. Le spalam bine, le taiem in jumatate sau in sferturi (in functie de cat este de mare rosia), apoi indepartam coditele.

Le trecem prin masina speciala de tocat rosii. Sucul rezultat (fara coji si seminte) il punem la fiert intr-o oala cu fund dublu. Daca avem inele pentru inaltat oala, sau plita de tabla, ar fi bine sa le folosim pentru ca bulionul sa nu se prinda. Sarea si zaharul (dizolvat in 2 linguri apa fierbinte) le adaugam cand incepe sa scada sucul de rosii.

Fierbem cam 1- 1.5 ore, pana cand are consistenta pe care o dorim. Daca il lasam sa fie foarte consistent obtinem defapt bulion. Umplem sticlele spalate bine si sterilizate, punem 1 lingura ulei peste suc, apoi sigilam. Punem sticlele sa stea sub o patura pana a doua zi, apoi le putem pune in camara.

Spor la lucru!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

divainbucatarie 1

18.08.2011, 12:36

Multumesc eduard_09!

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:36

Wow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Perfectiune

Bya Ralu 1

27.03.2013, 13:16

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum se face sucul de rosii