O bucata buna de somon fript, cativa cartofi aurii si putin sos de mustar turnat peste ele, iata o masa delicioasa pentru mine.
Am pregatit intai vasul de frigere.
Rondelele de somon le-am spalat, le-am uns cu putin ulei si le-am presarat cu sare.
In vasul incins am pus rondelele la fript. Am acoperit cu capacul.
Cnd s-a rumenit pestele usor, l-am intors pe partea cealalta, am pus din nou capacul si am oprit focul. Somonul se prepara imediat, datorita caldurii acumulate in vas.
Intre timp, am fiert 2 cartofi mai mari in coaja. Cand s-au racit, am curatat coaja si am taiat cartofii in 4 pe lungime. Dupa ce i-am condimentat, i-am pus putin in ulei incins, cat sa capete o crusta aurie.
Sosul l-am pregatit pur si simplu amestecand ingredientele: mustar, miere, ulei si zeama de lamaie.
Am aranjat frumos pe un platou o bucata de somon, cateva felii de cartofi si am turnat sos pe deasupra.
Am aruncat si cateva frunzulite de busuioc si gata masa!