Se pregatesc clatitele in felul urmator : Se amesteca ouale cu faina,se adauga laptele,2 linguri de ulei de masline si un praf de sare.Se lasa la odihnit cel putin o ora. Eu le-am lasat 1 ora si jumatate. Se pune pe foc o tigaie mare si cand e incinsa se pune un cubulet de unt cat sa acopere fundul tigaii apoi se pune un polonic din aluat.Se coc astfel toate pana ce se rumenesc pe o parte si pe alta. Ies cam 5 si ce ramane se pot folosi la micul dejun. Se lasa sa se raceasca bine. Cand sunt suficient de reci,se intinde in 2 straturi folie alimentara cam 40 cm lungime si se pun 2 clatite pe ea , trecand putin una peste alta. Se pune crema de branza peste clatite,somonul feliat,se asezoneaza si se ruleaza cu ajutorul foliei . Se lasa la frigider cateva ore,eu am lasat peste noapte. Se taie si se serveste alaturi de un sos facut din sucul de lamaie,uleiul de masline ramas,sare si piper. Pofta buna !