Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar

de Rocsi in Somon, 29 Noi 2013 | 24074 vizualizari

 

Vin cu o propunere mai noua pentru week-end ca este dezlegare la peste, cel putin pentru mine este ceva mai nou. Nu am incercat niciodata sa fac piureuri de alte legume in afara de cartofi, insa de aceasta data am vrut un preparat putin mai elegant daca pot sa zic asa. Puteti pregati piureurile de legume de post folosind putin ulei in loc de unt.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 2 bucati somon
  • 2 linguri ulei
  • piper alb
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • 1 varf de lingurita boia de ardei dulce
  • Pentru piureul de mazare:
  • 250 gr mazare la cutie
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • 1 lingura unt
  • Pentru piureul de morcovi:
  • 2 morcovi potriviti
  • sare
  • piper
  • 1 lingura unt
  • Pentru sosul de mustar:
  • 1 lingura de mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 4-5 linguri zeama de lamaie
  • 1 crenguta marar verde
  • 1 varf de lingurita sare
  • 8 boabe de piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar:

Spalam bucatile de somon si le tamponam cu un servet de bucatarie. Uleiul de masline il amestecam cu sare, piper alb, boiaua de ardei, catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Punem bucatile de somon peste acest amestec, le tavalim pe ambele parti, il acoperim si il dam la frigider macar pentru 1 ora ( eu l-am lasat o noapte la frigider).

Piureul de mazare:

Trecem mazarea pe sub un jet de apa, apoi o punem intr-o cratita cu apa si ceapa curatata si taiata bucati. Le asezam pe foc si lasam sa fiarba pana ceapa este patrunsa deoarece mazarea era fiarta, doar putin mai trebuia. Cand este patrunsa ceapa, scurgem de apa, punem sare dupa gust, untul si cu o presa de piure pasam pana obtinem o consistenta cremoasa.

Piureul de morcovi:

Curatam morcovii, ii spalam si ii taiem rondele. Ii punem la fiert cu putin piper si cand sunt bine fierti ii scurgem de apa. Condimentam cu sare dupa gust, adaugam untul si il pasam bine sa devina cremos.

Sosul de mustar:

Spalam mararul si il tocam marunt. Punem toate ingredientele intr-un bol mic, in afara de zeama de lamaie si amestecam pana la omogenizare.
Turnam treptat zeama de lamaie pana subtiem putin sosul si este pe gustul nostru.

Ungem o tigaie grill cu putin ulei, il punem la incins, rumenim bucatile de peste pe ambele parti la foc potrivit si il scoatem pe o farfurie.

Asezam pe un platou piure de mazare, apoi piure de morcovi, alaturi o felie de somon, iar peste peste putin sos de mustar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la gratar cu cartofi zdrobiti