Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

de bucatarasa in Salate, 6 Iun 2024 | 2678 vizualizari

 

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana este o mancare italiana clasica, cunoscuta pentru simplitatea si prospetimea ingredientelor sale. Originara din insula Capri, de unde isi trage si numele, salata Caprese reflecta perfect esenta bucatariei italiene, care pune accent pe calitatea ingredientelor si pe echilibrul dintre arome.
Prepararea salatei Caprese este simpla: rosiile si mozzarella se feliaza si se asaza alternativ pe un platou, dupa care se adauga frunzele de busuioc. Salata se stropeste generos cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.



Aceasta salata nu este doar un deliciu pentru papilele gustative, ci si o sarbatoare vizuala datorita culorilor sale vibrante: rosu, alb si verde, care sunt culorile drapelului italian. Salata Caprese este adesea servita ca aperitiv, dar poate fi savurata si ca fel principal, mai ales in zilele calde de vara.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana
  • 4 rosii mari si coapte
  • 250 g mozzarella di bufala (sau mozzarella proaspata din lapte de vaca)
  • Un manunchi de frunze de busuioc proaspat
  • 4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • Sare de mare dupa gust
  • Piper negru proaspat macinat dupa gust
  • Otet balsamic (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana:

Cum se prepara Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

Pregatirea ingredientelor:
Spala rosiile si frunzele de busuioc.

Feliaza rosiile in rondele de aproximativ 0.5 cm grosime.
Feliaza mozzarella in rondele de grosime similara.

Asamblarea salatei:
Pe un platou mare sau pe farfurii individuale, asaza alternativ feliile de rosii si mozzarella, formand un cerc sau un sir, astfel incat sa alterneze culorile (rosu, alb, rosu, alb).
Intre feliile de rosii si mozzarella, asaza frunzele de busuioc.

Condimentarea:
Stropeste salata cu ulei de masline extra virgin, distribuindu-l uniform peste rosii si mozzarella.
Presara sare de mare si piper negru proaspat macinat dupa gust.
Daca doresti, poti adauga cateva picaturi de otet balsamic pentru un plus de savoare.

Servirea:
Serveste salata imediat, pentru a te bucura de prospetimea maxima a ingredientelor.

Se serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o portie de lasagna. Recomandam si salata greceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Salata de vinete cu smantana si usturoi