Snitel din piept de curcan cu piure de cartofi

de nadina73 in Curcan, 13 Oct 2010 | 8055 vizualizari

 

Tot o mancarica pragtita de buni,si foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 700 g piept de curcan
  • sare
  • piper
  • 3 oua
  • faina alba
  • ulei pt prajit
  • Pt piure:
  • cartofi 1,5 kg
  • 100 g unt
  • 1 cana de lapte caldut
  • 100 smantana
  • putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel din piept de curcan cu piure de cartofi:

Pt piure.

Se curata cartofii, se pun la fiert in apa cu sare.Cand sant fierti se zdrobesc bine dupa care se pune untul si se mixeaza bine, se pune treptat si laptele caldut si smantana se mixeaza bine toate.

Pt snitele din piept de curcan:

Se feliaza pieptul de curcan  se condimeteaza bine cu sare si piper.Este mult mai fraged daca se tine macar 2 ore in lapte.Se bat ouale cu un praf de sare ,separat se pune faina alba intr-un castronel si uleiul la incins.

Se dau snitelele prin ou  prin faina si iar prin ou si din nou prin faina(de doua ori,vor iesi mult mai pufoase)se prajesc in ulei fierbinte.Sau cum bunicul e la regim,buni i-a pregatit piept la gratar .

Si a servit fiecare dupa preferinta piure cu snitel sau su piept la gratar si cu faimosul piure de cartofi.

PS:pieptul de curcan are foarte putine calorii si chiar indicat in curele de slabire este  foarte sanatos e mult mai bun decat cel de pui

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel din piept de curcan cu piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de curcan