Am invatat cu placere sa fac carnati atat de la parinti, dar mai ales de la bunici... Bunicii mei faceau carnatii intr-un alt fel, parca mai speciali fata de parintii mei. Asa ca, de cativa ani ii fac dupa reteta bunicilor, iar copilul meu ii savureaza mereu cu placere !
Se toaca (sita masinii de tocat se alege in functie de preferinta) carnea de porc, de vita. de oaie, impreuna cu usturoiul si se amesteca cu condimentele, supa de carne, paharul de bere, cimbrul si bicarbonatul (un ingredient valoros la reteta de carnati, ii face mai pufosi si nu iti va fi rau de la tocatura). Se lasa peste noapte la rece. A doua zi se prajesc cateva chiftelute si se verifica daca amestecul este potrivit de arome si sare. Daca mai trebuie se mai adauga in functie de preferinta condimente sau sare.
Se procedeaza la umplerea matelor. Se pregateste masina de tocat, se fixeaza matul pe carnatar si se incepe formarea carnatilor. Dupa ce s-a umplut matul, se alege cat de mare se doreste sa fie carnaciorul si se rasuceste la distanta potrivita fiecare carnacior. Se pun carnaciorii la odihnit pe o bara de lemn. Se lasa pana a doua zi si apoi se pot introduce la congelator sau se pot afuma. Daca este mai frig afara se pot lasa atarnati mai mult timp la uscat (sub streasina casei :) ).
Pofta buna !