Am primit visine de la parintii mei si m-am apucat de treaba .
Toata lumea pune compoturi , eu va arat varianta mea .
Se spala visinele , se curata de codite .
Spalam borcanele si le sterilizam.
Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si calculam de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane.
Intr-o oala punem apa la fiert impreuna cu zaharul , amestecam sa se topeasca zaharul , adaugam conservantul si lasam sa dea cateva clocote si se formeaza siropul .
Impartim visinile in borcane , umplem borcanele cu siropul format si punem capacele .
Asezam borcanele in cratite si adaugam apa , lasam sa fiarba cu borcanul aproximativ 30 - 40 de minute .
Se lasa borcanele in cratita pana se raceste apa .
Se scot , se sterg borcanele de apa si se aseaza in camara .
La iarna vom avea un compot aromat si gustos .
Pofta buna !!!
1
Se poate adauga zaharul in borcan peste fructe , se complecteaza cu apa si se fierb cu borcanul .