Sirop de papadie

de _Alina_ in Sirop / Compot, 20 Mai 2013 | 13066 vizualizari

 

Papadia (Taraxacum officinale) este o planta cu multiple intrebuintari medicinale. Organe diferite ale plantei sunt folosite in tratarea afectiunilor biliare si hepatice. De expemplu, radacinile (crude sau uscate) au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, fiind considerate un mijloc excelent de fluidizare a sangelui ingrosat.
Siropul din flori de papadie este benefic in curele de detoxifiere si un excelent fortifiant al sistemului imunitar.

 

INGREDIENTE

  • 400 g inflorescente de papadie
  • 600 g zahar
  • 450 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de papadie:

1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.  

2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.

3. Oprim focul, punem florile de papadie si lasam asa pentru 2-3 ore.

4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in inflorescente si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala.  Va trebui sa obtineti un sirop gros, apropiat de conistenta mierii. Este recomandat sa se consume 1lgt/zi.     
   

Nota!

1. Siropul este putin amarui datorita anumitor compusi care se gasesc in partile verzi ale plantei, daca il doriti dulce puteti folosi doar florile (partea galbena).

2. Folositi inflorescentele imediat dupa ce le-ati cules, eu le-am lasat de seara pana dimineata in frigider si s-au inchis.

3. Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de papadie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Teo 1

20.05.2013, 23:22

ai dreptate, face minuni papadia!siropul tau seamana cu mierea!

_Alina_ 1

21.05.2013, 10:00

Tare ma bucur ca va e pe plac! va multumesc pentru aprecieri!

_Alina_ 1

21.05.2013, 10:01

Mihaela, am avut o tentativa sa fac dupa reteta Mariei Treben, dar m-am razgandit si am facut cum am considerat ca-i mai bine.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume, la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Miere de papadie