"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect remarcabil in tratamentul tulburarilor de metabolism, in artrita si reumatism. Este buna pentru curatarea sangelui. Face minuni in tratamentul hepatitei cronice, in diabetul zaharat, in tratamentul eruptiilor si eczemelor.
De asemenea, este utila in combaterea lipsei poftei de mancare, la bolile de rinichi si vezica urinara.
La copii ajuta la combaterea constipatiei si a viermilor intestinali, la combaterea starilor de debilitate si avitaminoze."
(preluare din cartea "100 de leacuri pentru 100 de boli" de Alexander Grady, editura Gemma Pres, anul 2000)
Nu am crezut ca aceasta miere de papadie chiar are gust ca mierea. Am fost placut surprinsa si va invit sa o incercati, mai ales ca aduce atatea beneficii sanatatii.
Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat.
Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore.
Dupa aceea, se strecoara infuzia de papadie printr-un tifon si se storc bine florile. Se adauga si zeama de lamaie. Lichidul astfel obtinut se pune din nou la foc impreuna cu zaharul pana cand trece de testul picaturii (se pune o picatura de sirop pe o farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca siropul este gata).
Siropul se pune fierbinte in sticlute sau borcane curate si uscate. Se infileteaza capacele.
Sticlutele sau borcanele se pun sub o patura si se lasa sa se raceasca peste noapte.
Mierea de papadie se poate servi intinsa pe paine cu unt sau se poate bea diluata cu apa minerala.