Miere de papadie

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 27 Apr 2020 | 4635 vizualizari

 

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect remarcabil in tratamentul tulburarilor de metabolism, in artrita si reumatism. Este buna pentru curatarea sangelui. Face minuni in tratamentul hepatitei cronice, in diabetul zaharat, in tratamentul eruptiilor si eczemelor.
De asemenea, este utila in combaterea lipsei poftei de mancare, la bolile de rinichi si vezica urinara.
La copii ajuta la combaterea constipatiei si a viermilor intestinali, la combaterea starilor de debilitate si avitaminoze."
(preluare din cartea "100 de leacuri pentru 100 de boli" de Alexander Grady, editura Gemma Pres, anul 2000)
Nu am crezut ca aceasta miere de papadie chiar are gust ca mierea. Am fost placut surprinsa si va invit sa o incercati, mai ales ca aduce atatea beneficii sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g flori deschise de papadie
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie crescuta in gospodarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miere de papadie:

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat.

Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore.

Dupa aceea, se strecoara infuzia de papadie printr-un tifon si se storc bine florile. Se adauga si zeama de lamaie. Lichidul astfel obtinut se pune din nou la foc impreuna cu zaharul pana cand trece de testul picaturii (se pune o picatura de sirop pe o farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca siropul este gata).

Siropul se pune fierbinte in sticlute sau borcane curate si uscate. Se infileteaza capacele.

Sticlutele sau borcanele se pun sub o patura si se lasa sa se raceasca peste noapte.

Mierea de papadie se poate servi intinsa pe paine cu unt sau se poate bea diluata cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miere de papadie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sirop de papadie