Miere de papadie

de Andra_Constantinescu in Sirop / Compot, 27 Apr 2020 | 4520 vizualizari

 

"Papadia este o planta medicinala folositoare pentru tratamentul afectiunilor hepatice si biliare. Are un efect remarcabil in tratamentul tulburarilor de metabolism, in artrita si reumatism. Este buna pentru curatarea sangelui. Face minuni in tratamentul hepatitei cronice, in diabetul zaharat, in tratamentul eruptiilor si eczemelor.
De asemenea, este utila in combaterea lipsei poftei de mancare, la bolile de rinichi si vezica urinara.
La copii ajuta la combaterea constipatiei si a viermilor intestinali, la combaterea starilor de debilitate si avitaminoze."
(preluare din cartea "100 de leacuri pentru 100 de boli" de Alexander Grady, editura Gemma Pres, anul 2000)
Nu am crezut ca aceasta miere de papadie chiar are gust ca mierea. Am fost placut surprinsa si va invit sa o incercati, mai ales ca aduce atatea beneficii sanatatii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g flori deschise de papadie
  • 1 l apa
  • 1 kg zahar
  • zeama de la o lamaie crescuta in gospodarie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miere de papadie:

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat.

Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore.

Dupa aceea, se strecoara infuzia de papadie printr-un tifon si se storc bine florile. Se adauga si zeama de lamaie. Lichidul astfel obtinut se pune din nou la foc impreuna cu zaharul pana cand trece de testul picaturii (se pune o picatura de sirop pe o farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca siropul este gata).

Siropul se pune fierbinte in sticlute sau borcane curate si uscate. Se infileteaza capacele.

Sticlutele sau borcanele se pun sub o patura si se lasa sa se raceasca peste noapte.

Mierea de papadie se poate servi intinsa pe paine cu unt sau se poate bea diluata cu apa minerala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miere de papadie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sirop de papadie