Compot de caise

de dakris in Sirop / Compot, 8 Iul 2012 | 4542 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • caise
  • 3 linguri zahar pentru fiecare borcan
  • borcane de 800 ml
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de caise:

Caisele (de preferat mai pitin coapte) bine spalate se rup jumatati si se pun in borcane cat sa ocupe 2/3 din volumul acestora. Se adauga 3 linguri zahar in fiecare borcan, se umplu cu apa pana la nivelul filetului si se  capseaza. Se agita putin borcanele sa se mai topeasca din zahar si se pun la sterilizat intr-o oala cu apa cat sa fie scufundate pana la dunga superioara a borcanului (latimea unui deget sub nivelul filetului capacului). Din momentul in care incep sa fiarba de mentin la foc mediu spre mic 30 min. Se inlatura de pe foc, se acopera oala cu un prosop si se lasa sa se raceasca in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

diaconta 1

10.07.2012, 09:01

ce bun si aromat e compotul de caise

dakris 1

16.07.2012, 08:17

Da, Dia buna si aromat!

dakris 1

16.07.2012, 08:17

Multumesc pt aprecieri,dragi bucatarasi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de caise in oala