Shaorma de rata

de Bucataras Diana in Rata, 12 Ian 2017 | 4418 vizualizari

 



Pentru ca mi-a ramas niste ratoi la cuptor, m-am gandit sa il reciclez :D Si a iesit ceva bunn :)

 

INGREDIENTE

  • 4 lipii
  • 4 cartofi medii
  • resturi friptura de rata
  • cateva frunze de varza murata
  • cateva frunze de salata verde
  • 1 fir praz
  • maioneza
  • ketchup de mere
  • usturoi
  • sare
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Shaorma de rata:

Curatam, taiem cartofii pai si ii punem la prajit in untura de rata. Cat se prajesc cartofii, curatam si zdrobim usturoiul, taiem friptura fasiute, tocam prazul rondele, tocam varza si daca nu am pregatit maioneza dinainte, acum este momentul sa o pregatim asa: http://www.bucataras.ro/retete/maioneza-rapida-80717.html. Cand sunt gata cartofii, ii saram, incalzim un pic lipia, o ungem cu maioneza amestecata cu usturoi, asezam cateva frunze de salata, pe care le ungem cu ketchup de mere (gasiti aici reteta: http://www.bucataras.ro/retete

/ketchup-cu-mere-80288.html). Adaugam fasiute de friptura, rondele de praz, cartofi prajiti, o lingurita de maioneza si una de ketchup, varza tocata si presaram cimbru. Rulam lipia si eventual o prindem cu o scobitoare ca sa nu se desfaca. Daca este cazul, mai incalzim un pic shaorma si servim cu un pahar de vin rosu. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

eu fac shaorma de cate ori imi raman resturi de friptura de orice fel

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de rata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]