Ketchup cu mere

de Bucataras Diana in Conserve, 16 Dec 2016 | 9668 vizualizari

 

 
 
Piticului meu ii place foarte mult ketchup-ul si, din acest motiv, am decis sa fac ketchup de casa. Am cautat pe net si evident am gasit multe retete. M-am oprit la 3 retete: ketchup dulce, ketchup iute si ketchup cu mere.Daca ar fi sa fac un top, pe primul loc este ketchup-ul cu mere, pe 2 cel iute si pe 3 cel dulce. A iesit atat de bun, incat am mai repetat cate o tura din cel cu mere si cel iute. Am mai facut si o tura de ketchup dulce, dar am folosit reteta pentru cel iute, fara sa pun ardei iute. :) Azi va prezint reteta de ketchup cu mere. Este delicios, merita incercat. Cand ma refer la portii, ma refer la sticle de 750 ml.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1 kg ceapa
  • 4-5 mere
  • 200 ml ulei
  • cativa catei usturoi
  • 1 lingura Verdeturi a la Provence
  • 1 lingura boia
  • zahar
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ketchup cu mere:

 

 

Taiem rosiile si le blenduim. Ceapa o curatam si o taiem julien, merele cubulete, iar usturoiul il zdrobim. Intr-o oala incapatoare, incingem uleiul, punem ceapa, un praf de sare si calim circa 20 de minute la foc mediu, apoi adaugam sucul de rosii, merele, usturoiul, condimentele si lasam la fiert la foc mediu pana scade la jumatate. Oprim focul si blenduim. Dupa ce blenduim, potrivim gustul de sare si zahar si punem iar pe foc, circa 10 minute. Oprim focul, lasam sa se racoreasca 5 minute si punem in sticle. Le sterilizam si lasam sa se raceasca incet sub paturi.

TIPS-URI

1

se foloseste sare neiodata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ketchup cu mere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei la borcan pentru iarna