Iata o reteta delicioasa foarte raspandita in insulele Mauritius si Réunion.
M-am inspirat de la o adevarata bucatareasa de la Reunion- reteta deci garantata si va asigur foarte apreciata.
Iata deci 2 retete autentice: mancarica de rata (cari de canard) si garnitura/salata de rosii (rougail de tomates).
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/12/mancarica-de-rata-cu-salata-pimentata.html
Cari de rata:
Salata de rosii
Pregatiti rougail-ul de rosii:
Taiati rosiile in cuburi mici si tocati arpagic-ul marunt. Pisati sarea si pimentul foarte fin. Amestecati, radeţi deasupra coaja de lamaie si aromatizati cu ulei de masline.
Amesteccati si dati la rece.
Pregatiti mancarea de rata:
Taiati pulpele in bucati. Tocati marunt ghimbirul si usturoiul.
Intr-o oala adanca reveniti bucatile de rata in uleiul incins.
Colorati-le pe toate partile, puneti sare si piper.
Degresati daca trebuie.
Adaugati ceapa tocata si cimbrul uscat.
Amestecati, adaugati usturoiul si ghimbirul si reveniti.
Puneti rosiile taiate, amestecati si lasati sa fiarba la foc potrivit.
Acoperiti cu apa fiarta, punti un capac si lasati sa fiarba 30 de minute la foc potrivit (timpul depinde de marimea pulpelor).
Verificati, adaugati pudra de curcuma la sfarsit si lasati inca 5 minute sa fiarba.
Serviti carnea cu sosul sau cu orez fiert natur si cu salata de rosii.