Haideti sa lasam putin dietele si sa ne rasfatam stomacul cu o sharoma delicioasa! Ca sa nu va simtiti inamici dietei,pe langa shaorma beti un pahar cu apa in loc de un pahar cu suc! Haha:)).Lasand gluma la o parte,am mancat taare bine din ea! Mii de scuze pentru cei care se abtin de la fast food-uri ,promit sa vin si cu o reteta de salata dar deocamdata haideti sa vedeti cum faceti cea mai buna shaorma! :)
Spalam pieptul de pui (eu am folosit unul mai marisor) si il taiem fasii lungi si subtiri.Pregatim sosul de marinata: amestecam bucatile de pui cu uleiul de masline, sosul de soia, sare, piper, boia, cimbru, usturoi (am pus cam o lingurita din fiecare); acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
Bucatile de pui le punem la prajit apoi ,dupa ce s-au racit, le taiem marunt. Cartofii curatati si taiati pai ii punem la prajit. Varza o taiem marunt. Rosile si castraveti ii taiem cubulete. Facem o salata din varza, rosiile, castravetii pe care le legam cu ulei. Ketchup-ul a fost taaare bun exact cum l-am cumparat si l-am lasat asa iar 3 linguri de maioneza le-am amestecat cu un catel de usturoi si o lingura de smantana (pontul cu smantana l-am invatat de la Ana:) ).
Lipiile le stropim putin cu apa si la punem 23 de secunde in cuptorul cu microunde.
Asamblarea shaormei: lipie+sosul de maioneza+ketchup+cartofi+carne+salata. Impachetam shaorma, pe scurt, ca un pampers (haha am explicat cat de scurt am putut impachetarea:)) ).
Incantati-va familia si prietenii cu o shaorma buna buna!