Varza a la Cluj

de Raluca in Mancaruri cu carne, 3 Mai 2009 | 13805 vizualizari

 

... sau sarmalele lenese...

 

INGREDIENTE

  • 1 varza murata
  • 500 g carne tocata (eu am pus porc amestec cu vita)
  • 1 ceapa
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • sare, piper
  • 1-2 frunze de dafin, boia de ardei, cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Se taie varza fideluta, si se inabusa in putin ulei, impreuna cu condimentele. Eu sunt mare fan condimente, asa ca nu concep o mancare fara condimente. Daca va place gustul, puteti sa puneti si putin chimen (nemtii combina mereu varza murata cu chimenul).

Separat se caleste ceapa si se amesteca cu carnea, pasta de rosii si 1/2 pahar de apa. Eu am pus si putin vin rosu, pentru aroma. Se lasa pe foc cam 15-20 de minute, pana mai scade. Va sfatuiesc sa nu puneti multa sare, pentru ca varza este oricum sarata.

Apoi intr-o oala asezam un strat de varza, unul de carne, unul de varza, unul de carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de varza. Turnam niste suc de rosii deasupra, si dam la cuptor, cam 50 min - 1 ora la 150 grade.

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Bucataras 1

04.05.2009, 00:35

, io-s mort dupa varza calita. in Bucuresti, la caru' cu bere e cea mai buna

rivka 1

29.08.2009, 22:11

o sa fac si eu maine, o sa pun si o mana de orez cred.
buna si spornica.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute