Cum se face shaorma

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 19 Iul 2017 | 29859 vizualizari

 

 
Salutare si bine v-am gasit la o noua reteta.
 
Astazi m-am gandit sa va pregatesc o reteta atat de populara si atat de veche incat pare c-a fost pe-acest Pamant inca de la facerea lumii :))
 
Shaorma de pui, evident !
Reteta video pas cu pas o gasiti mai sus. 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru pui:
  • Ienibahar macinat – ½ lingurita
  • Boia dulce – 1 lingurita
  • Turmeric – 1 lingurita
  • Ghimbir uscat – ½ lingurita
  • Piper cayenne – ½ lingurita
  • Scortisoara macinata – ½ lingurita
  • Usturoi pudra – 1 lingura
  • Coriandru macinat – ½ lingura
  • Ulei de masline – 3 linguri
  • Sare, piper Mai ai nevoie de:
  • Lipie libaneza – 2 buc mari / 4 mici
  • Rosii – 2 buc
  • Castraveti murati – 4 buc
  • Ceapa rosie – 1 buc
  • Patrunjel – ½ legatura
  • Varza alba – 30 g
  • Varza rosie – 30 g
  • Cartofi – 2-3 buc
  • Ulei pentru prajit
  • Salata – cateva frunze
  • Ardei iute (optional)

Pentru maioneza:

  • Galbenus de ou crud – 1 buc
  • Galbenus de ou fiert – 1 buc
  • Mustar simplu – 1 lingura
  • Sucul de la o jumatate de lamaie
  • Sare dupa gust
  • Ulei vegetal cat cuprinde (in functie de cat de multa doriti sa faceti)

Extra:

  • Usturoi – 1 catel zdrobit
  • Ketchup picant – 1-2 linguri
  • Smantana – 2 linguri
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face shaorma:

 

Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;

 Amestec toate condimentele;

 Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;

 Le pun pe o hartie de copt si le bag in cuptor la 170 de grade sa se gateasca;

 Intre timp ma voi ocupa de maioneza.

 E bine ca galbenusul fiert sa nu fie foarte, foarte fiert, pentru ca nu se sfaramiteaza bine si uneori mai raman bucati intregi. In acest caz il trecem printr-o strecuratoare mica; Iar galbenusul crud trebuie sa nu fie foarte rece, pentru a se incorpora mai bine.

 Voi pune apoi mustarul, putina sare si sucul de la o jumatate de lamaie. Din punctul meu de vedere, daca adaugi mustar si lamaie nu mai are cum sa se taie. 

Si-acum voi pune putin ulei. Maioneza trebuie hidratata putin cate putin daca vrem sa nu se taie.

 Si-acum e decizia voastra ce vreti sa folositi: lingura de lemn, tel, sau mixer. Eu o sa folosesc mixer ! De ce? Pentru ca vreau sa muncesc mai putin in primul rand, dar sa si dezmint zvonul cum ca la mixer se va taia. Incepem pe viteza mica – cand ajungem la consistenta asta, adaugam ulei treptat. Si-n functie de cat de multa maioneza dorim, atata ulei adaugam. Repet, treptat !

 Asta-i consistenta pe care o cauti. Sa stea in tel si sa nu cada !

 O sa dau deoparte 4 linguri. 2 linguri le amestec cu usturoiul zdrobit bine si astfel voi avea maioneza cu usturoi, iar celelalte 2 le voi amesteca cu ketchup picant si smantana, si astfel voi avea sos picant.

 Asadar recapitulare: baza de maioneza, maioneza cu usturoi si cea iute.

 Salata, spalata foarte bine in prealabil, se rupe;

 Patrunjelul se toaca marunt;

 Varza o voi toca fasii, iar castravetii murati si rosiile rondele;

 Nu in ultimul rand ceapa rosie, pe care o voi taia julien;

 Cartofii ii voi pune la prajit;

 I-am avut aici in apa cu gheata, pentru a mai le mai scoate din amidon si a-i face mai crocanti;

 Ii tapetez bine cu servetele si ii pregatesc de prajit.

 Incing uleiul bine in acest tuci, si adaug cartofii;

 Cand au devenit aurii ii scot pe o farfurie cu servetele;

 Ii asezonam cu sare si piper;

 Acum c-am terminat aproape totul, sa verificam puiul !

 Este gata !

 O sa-l scot pe-acest tocator, apropo miroase extraordinar, si-l las putin sa se raceasca;

 Incep montajul.

 Ung o lipie libaneza cu maioneza simpla si adaug fasii de carne, cartofi prajiti sos picant si sos de usturoi, rosii, patrunjel varza alba, varza rosie, salata si optional ceapa rosie sau rondele de ardei iute;

 O rulez si o strang la capete cu putina hartie de copt;

 

Voila !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face shaorma" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos