Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti

de iulianatanase in Fructe de mare, 23 Oct 2010 | 5129 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt .Dovlecei picanti:
  • 3 dovlecei micuti
  • 2 linguri ulei masline
  • 1/2 ardei iute
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • sos de soia
  • piper
  • sare
  • PT. sepioline umplute :
  • 20 de sepii mici cam cat un ou (500  gr.am avut eu)curatate gata
  • 5-6 masline negre fara samburi
  • 5-6 capere desarate
  • 2 linguri pline de stafide
  • 100 gr.de alune sarate sau mix de alune,arahide anacardi
  • 2 fileti de ansoa sarate
  • 2 felli de paine alba fara coaja muiate in lapte si stoarsa
  • patrunjel
  • ierburi aromatice mixte(de provence am avut eu)
  • sos de soia
  • sos worcester
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • un albus de ou
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti:

Incalziti cuptorul la 180 grade.Faceti umplutura pentru sepii in acest fel: taiati grosolan cu cutitul alunele(sau semintele mixte ),taiati fin usturoiul,patrunjelul,fileti di ansoa,caperi,masline si stafide.Puneti totul intr-un bol incapator.Eu nu folosesc mixerul in cazul acesta pentru ca imi place sa gasesc surprize in umplutura ,imi place sa descopar ingredientele in timp ce manac.Adauga painea stoarsa,albusul,piper,sos de soia,worcester,ierburile mixte si amestecati bine cu mana.Umpleti sepiolinele ,si daca reusiti introduceti tentacolele ca sa nu iese umplutura.Asezati intr-o tava unsa cu putin ulei de masline.Eu am dat o macinatura generoasa de piper deasupra si am stropit cu ulei.Dati la cuptorul preincalzit pentru cca.20 minute.In acest timp pregatiti garnitura de dovlecei . Taiati bastonase dovleceii (cca.1cmx 3cm.am facut eu).Intr-o tigaie incapatoare turnati 2 liguri de ulei,catelul de usturoi si ardeiul iute taiat feliute subtiri.cand este cal adaugati dovleceii cu putin sos de soia si 2 linguri de apa.Lasati 5 min,dupa care adaugati piper si sare dupa gust.Se fac in cca. 10 min.la sfarsit am adaugat patrunjel tocat. Verificati sepiile cu o scobitoare daca intra usor ,inseamna ca sunt facute. Asezati dupa plac in farfurie,pofta buna!

TIPS-URI

1

daca folositi sepii mai mari timpul de coacere este mai mare,verificati dupa 20 de minute ,testul scobitoarei(sa intre usor)

2

nu prelungiti timpul de coacere caci devin gumoase si necomestibile

3

eu nu am pus deloc sare in umplutura deoarece filetul de ansoa,maslinele ,caperele si sosul de soia  sunt sarate.Voi vedeti dupa gustul vostru,eu nu prea mananc sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sepioline umplute cu alune si dovlecei picanti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

iulianatanase 1

25.10.2010, 11:01

In ciuda pozei de proasta calitate,aburii care ieseau nu m-au ajutat deloc, sa stiti ca reteta este fantastica ,m-am tot uitat pe retete si nu am gasit nimic pe gustul meu si am inventat-o pe loc.Criticul meu nr.1(sotul)m-a sfatuit sa o postez imediat ca este .excelenta!!!Incercati-o este foarte buna,pe cuvant!

lia maria 1

03.11.2010, 11:40

o reteta deosebitaintradevar care trebue testata

Sylvia 1

19.11.2010, 10:47

Absolut interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu sepii si creveti