Eu v-am spus că suntem fani ”chinezării”! :) Și fructe de mare. :) Rețeta de azi este pe cât de ușor de preparat, pe-atât de savuroasă și chiar sănătoasă.
Nu știu câți dintre cei care agreează scoicile cunosc și beneficiile acestora asupra organismului, de aceea am să vă spun eu câte ceva:
- au capacitatea de-a remedia starea de sănătate a plămânilor și a bronhiilor prin facilitarea eliminării expectorației;
- îmbunătățesc funcționalitatea rinichilor și a ficatului dar și acuritatea vizuală;
- stimulează diureza, etc;
De asemenea conțin multe vitamine și minerale, printre care retinolul, niacina, tocoferolul, vitamina K, dar și fosfor, sodiu și potasiu.
Într-o cratiță am fiert 500 ml de apă. Am oprit focul și am adăugat tăiețeii în apa clocotită. I-am scos după 4 minute.
Scoicile, rondelele de praz și chimenul negru le-am pus să se înăbușe într-o tigaie în care am adăugat 100 ml din aptele de soia. După 10 minute am adăugat sarea și crema din sâmburii de dovleac.
În restul de lapte am omogenizat amidonul de porumb și am turnat amestecul obținut peste scoici.
Am amestecat continuu timp de 5 minute, apoi am oprit focul și am adăugat tăiețeii împreună cu uleiul din sâmburi de nucă.
Pentru un plus de culoare am presărat puțin pătrunjel tocat.
Poftă bună! :)