Sunt proaspat facute, calde, crocante ....... delicioase! Serviti, va rog!
Aceste scoruse sau minciunele sunt un deliciu pe care ni-l facea si bunica in copilarie. Aceasta este o reteta simpla, fara aluat dospit, se face usor si sunt savurate pana la ultima bucatica.
Pentru Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante ai nevoie de urmatoarele ingrediente: oua, lapte, zahar, smantana si faina.
Cum se prepara Scoruse sau Minciunele, reteta gustoasa de gogosi crocante
Intr-un vas se amesteca laptele cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste, se adauga ouale batute, smantana si restul ingredientelor, apoi la final se adauga faina cat cuprinde ca sa iasa un aluat potrivit de tare.
Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul in foaie de grosime potrivita si se taie pe lungime fasii late de cca 4 cm apoi pe latime de cca 7-8 cm. Cu un cutit se face o gaura in mijloc. Se ia un capat si se trece prin gaura respectiva rasucindu-se aluatul.
Intr-o craticioara se pune ulei la incins si se prajesc scorusele. Se servesc caldute ninse cu zahar pudra.
Poti incerca si reteta de Gogosi crocante cu sirop, abolsut delicioase sau reteta de Uscatele, asa cum le savuram in copilarie, pudrate cu zahar si bune.
Iti recomandam si reteta de Gogosi rasucite de care te vei indragosti.
Pofta buna!