Savarine

de retete bune in Dulciuri, 27 Feb 2015 | 2550 vizualizari

 

Eu zic ca celor care le plac Savarinele aceasta reteta este perfecta pentru facut weekendul acesta :)

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 2 oua
  • 150 ml lapte
  • 30 ml ulei
  • 5 gr drojdie uscata
  • 1 lingura de zahar
  • un praf de sare

PENTRU SIROP

  • 400ml apa
  • 150 gr zahar
  • o esenta rom

PENTRU DECOR

  • 500 ml frisca lichida
  • bombonele de ornat
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Mai intai punem in laptele caldut drojdia impreuna cu zaharul si amestecam bine aceasta compozitie; o adaugam peste faina care am pus-o intr-un bol iar apoi adaugam ouale si uleiul si amestecam bine compozitia.

O acoperim cu o folie si o lasam la dospit 30 minute sau pana isi dubleaza volumul(va rezulta un aluat mai moale).

Intre timp punem intr-o craticioara  apa,zaharul si le punem pe foc amestecand pana se topeste zaharul si da doua clocote,dam deoparte si punem esenta de rom apoi amestecam si lasam siropul sa se raceasca.

Ungem formele pentru savarine cu unt , sau chiar o tava pt briose(eu in aia am facut),si punem in fiecare forma din compozitia dospita.Dar atentie sa nu umpleti de tot formele ,lasati cam un sfert ca sa aiba unde creste briosa!

Le lasam sa mai dospeasca cam 20 minute apoi le introducem in cuptorul preincalzit la 190 grade pt 20-25 min.Dupa ce s-au copt le lasam la racit.Dupa ce s-au racit luam pe rand cate o briosa si o bagam in sirop si o tinem un pic pana vedeti ca s-a insiropat bine.Le taiem capacelele dar nu de tot si le umplem cu frisca batuta.

Se pot consuma dupa 8 ore de stat la frigider.

TIPS-URI

1

  • Eu le-am facut seara si le-am consumat a doua zi.

2

Daca va mai ramane sirop nu-l aruncati ci puneti-l in tava in care ati pus briosele pt ca ele o sa isi ia siropul si nu o sa mai ramana nimic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

04.03.2015, 15:57

La multi ani !!!

diaconta 1

04.03.2015, 21:35

la multi ani!!!!

retete bune 1

05.03.2015, 09:35

multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Primele mele savarine