Invelis crocant, miez ciocolatos. Intr-un cuvant...delicioase!
Topim ciocolata la microunde si adaugam margarina cu unt peste ciocolata . Cand margarina incepe usor sa se topeasca, mixam si omogenizam.
Adaugam pe rand, zaharul , apoi cele doua oua, amestecand pentru omogenizare.
Incorporam treptat si faina , praful de copt, fulgii de migdale, esenta de vanilie si sarea . Omogenizam, iar aluatul obtinut il pastram la frigider cel putin 4-5 ore ( eu l-am tinut o noapte ).
A doua zi aluatul este foarte tare. Folosindu-ne de o lingura, rupem bucati din aluat si formam bilute potrivite pe care le dam prin zahar tos, apoi prin zahar pudra, si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem in cuptorul preincalzit, cca 10 minute, la foc mediu.
Lasam sa se raceasca in tava, apoi le asezam pe un platou si putem servi.
Pentru a le pastra mai mult timp fragede, se depoziteaza in recipient inchis ermetic ( de preferinta metalic ).
1
Respectati timpul de pastrare la frigider.
2
Nu exagerati cu praful de copt, pentru ca fursecurile vor creste prea mult si se vor aplatiza la copt.