Pentru ca fetele mi-au facut pofta cu prajiturelele lor, m-am pus si eu pe confectionat. Sursa de inspiratie ,,bucataras.ro,,.
Se amesteca faina cu laptele caldut in care s-a dizolvat drojdia, oul batut, zaharul si uleiul. Se omogenizeaza bine aluatul, apoi se lasa la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Formele de tarta se ung cu ulei si se toarna in ele aluatul cu lingura. Se umplu formele trei sferturi, apoi se lasa sa mai creasca inca 15 minute.
Se pun intr-o tava si se dau la cuptor la foc potrivit pana capata o culoare rumena. Se dau la racit, apoi se scot din forma.
Pentru sirop se pune zaharul la caramelizat. Cand s-a obtinut un caramel clar, se adauga apa si se lasa sa fiarba pana ce s-a dizolvat complet. Se da deoparte de pe foc si se adauga mierea si esenta de rom.
Savarinelor racite li se taie capacelul, se insiropeaza bine, apoi se umplu cu frisca batuta spuma tare. Se orneaza cu frisca, ciocolata alba rasa sau altfel.....dupa imaginatie.