Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea

de klausenburger_adica Lacrima in Prajituri, 26 Iul 2012 | 4898 vizualizari

 

In toata nebunia zilelor astora, cand ba ne arde canicula, ba ne ocoleste ploaia, nici Nea Ilie cel cu biciul de foc nu ne-a vizitat in 2012, bag de seama tot politica l-a deranjat, - in aceste zile spuneam, in gradina mea s-au facut ca o minune de binecuvintare dovleceii si castravetii. Si oricat am daruit si altora din binele dat de bunul Dumnezeu ca rod al muncii grele, oricat am gatit ori am conservat, tot a ramas cat sa vreau sa ma si joc, in disperare de cauza. Decat sa se strice, mai bine incerc sa-i pun zucchini fie si in prajitura! Zis si facut!

Pun pariu ca nu va vine sa credeti, poate unele ati incercat ceva similar. Eu va zic ca dulcele asta e sublim. O tava s-a topit cat ai zice: zucchini. Asa ca a fost musai sa o refac! Ce vedeti in imaginea alaturata e prajitura refacuta. Prima tava, s-a topit fara nici un parfait de cafea, inca pe cand era calda. N-a protestat nici unul dintre dedulcitorii furati de curiozitatea de a da iama prin tava abia scoasa din cuptor! Dimpotriva! N-apucau sa zica nici "pas", erau prea ocupati sa nu lase prea mult celorlalti! :)

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana de unt
  • 1/2 cana de ulei
  • 1, 3/4 cani de zahar
  • 1 lingurita de esenta vanilie
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 plic praf copt
  • 1/2 cana de iaurt sau smantana
  • 2, 1/2 cani faina
  • 3/4 cana pudra de cacao
  • 1 lingurita de cafea macinata
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 cani zucchini curatati si razuiti pe razatoare
  • 1/2 cana fulgi de ciocolata
  • 2 oua mari
  • fulgi de migdale si pudra de scortisoara pentru decor
  • Pentru crema parfait:
  • 300 ml frisca lichida
  • 100 gr ciocolata cu minim 75% cacao
  • 2 lingurite cafea macinata
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea:

1. Porneste cuptorul si incinge-l bine. Pregateste o tava de 30x40 cm (medie), in care aseaza foaie de copt;

2. bate untul, uleiul, zaharul, vanilia si sarea cu mixerul pana obtii o compozitie ca o crema alba si nu foarte consistenta; adauga oule pe rand si la final iaurtul si faina alternativ; adauga la final si praful de copt si zucchini, iar chiar la sfarsit, adaugi si fulgii de ciocolata;

3. pune compozitia in tava de copt si las-o in cuptor pana cand aluatul nu se mai "prinde" de scobitoare (aprox. 30 min, in functie de cuptor); prajitura nu va creste foarte mult;

4. topeste ciocolata cu 50 ml de frisca pe bain marie si intre timp bate frisca dar nu foarte tare; pune in frisca linguritele de cafea si ciocolata topita, amesteca usor si toarna compozitia in masina de facut inghetata, dar pastreaza 1/3 din compozitie;

5. dupa ce s-a copt si s-a racit putin prajitura, pune peste compozitia de frisca cu ciocolata, presara fulgii de migdale de-asupra si pudreaza cu scortisoara.

6. dupa ce s-a racit, taie-o in cuburi potrivit de mari, pune-i de-asupra un glob de parfait si serveste ornata dupa cum doresti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu zucchini, ciocolata si parfait de cafea" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

22.09.2012, 10:57

O nebunie de praji

klausenburger_adica Lacrima 1

22.09.2012, 11:10

asa e Mihaela! a fost atat de buna ca s-a topit abia scoasa din cuptor si-a trebuit s-o refac... te imbratisez cu drag...

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ananas si ciocolata