Am facut sarmalute in foi de varza, caci a fost sarbatoare la noi in familie,mi-au iesit 160 de sarmalute gustoase si frumoase.Le zic sarmalute pentru ca eu le fac foarte mici.Nu prea imi place sa vad in farfurie sarmale uriase dar pana la urma gustul conteaza,nu?
Preparare Sarmalute in foi de varza
Varza se opareste in apa cu sare pentru a desprinde mai usor frunzele.Daca frunzele sant mari se pot taia in doua, astfel dintr-o frunza vor iesi 2 sarmalute.
Ceapa se curata si se caleste in putin ulei cu sare si piper, se adauga orezul si putina apa. Dupa ce a scazut apa se pune si carnea in tigaie, se lasa cateva minute, se mai adauga rosii sau pasta de rosii si se stinge focul. Cand s-a racit carnea se fac sarmalutele.In oala pentru sarmale se pune mai intai un rand de varza,cimbru si cateva felii de ciolan afumat, apoi sarmalutele. Se pun roata roata pana sus si se acopera cu varza tocata,rosii taiate,marar verde,sare si piper. Se pune apa si se dau la cuptor. Eu le-am lasat la foc mic pana au fost gata,mirosea toata casa a sarmalute in foi de varza :)
1
se pot servi cu smantana,ardei iute sau cu mamaliguta