Aceasta receta de preparare a sarmalelor o am de la o batrana de foarte multi ani. Secretul gustului deosebit a acestor sarmale contine in folosirea carnii de porc de la burta cu cea a pieptului de gaina, si in al doilea rand, sarmalele se coc in cuptor.
pe mine este greu sa ma impresionez cu ceva , dar combinatia aceasta de carnuri da un gust aparte, un gust deosebit de celelalte sarmale, pe care le mancasem inainte.
Orezul se spala , nu se opareste ( pt ca va fi preparat in cuptor) si se toarna intr-un vas mai larg si mare. Legumele se curata si se taie mare. Intr-o tigaie cu ulei se prajesc pe rand legumele: ceapa- 10 minute, morcovul- 10 minute, varza cu pasta de rosii sau ardei- 5minute.Se raceste putin si se da totul prin masina de tocat. Tocatura se toarna in vasul cu orez.
Carnea de la burta porcului se taie in cubulete si se prajeste. Dupa aceia se toaca prin masina de tocat ( important). Pieptul de gaina se taie in bucatele mici si se toarna peste orez. Carnea de porc tocata se toarna in vasul cu orez. Se condimenteaza cu sare si piper negru si se amesteca bine totul foarte bine.
Se toarna in tocatura 100 ml de apa calduta.
Metoda de pregatire a frunzelor si mai multe secrete de preparare a sarmalelor le gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/4541/sarmale-de-post-in-sos-de-ardei-dulce.html
Se invelesc toate sarmalutele in frunze de varza sau in frunze de vie, se aranjeaza in ceaun una langa altele . Se pun intre ele frunze de dafin si boabe aromate. Se acopera cu frunze mari si se toarna peste ele apa calduta amestecata cu putina sare . Nivelul de apa , e necesar sa fie de un deget deasupra sarmalelor . Se acopera cu capacul si se dau la cuptor, la temperatura de 200 C timp de 1 ora 30 minute. Ultimele 15 minute se scoate capacul de pe sarmale.
Pofta buna !