Astazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am incercat si mi se pare extrem de usor de facut. Asadar, ostropel de pui in stilul Alex.
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus.
Adauga uleiul intr-o tigaie si caleste ciocanelele pana capata o usoara tenta aurie. Adauga mai departe ceapa si usturoiul tocate cubulete in prealabil, urmate de cimbru si boia si caleste-le si pe-acestea odata cu carnea. Stinge cu vinul alb, lasa-l sa se reduca, dupa care adauga supa de pui.
Lasa mancarea sa fiarba in continuare si cand a mai scazut, potriveste de sare si piper si adauga bulionul si zaharul. Motivul pentru care pui zahar este ca sa mai reduci din aciditatea sucului de rosii.
Muta totul intr-un vas termorezisent si introdu-l in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade C. Daca simti ca sosul scade considerabil, iar puiul nu este inca gatit, completeaza cu putina apa pentru a evita arderea preparatului.
Acest preparat merge de minune alaturi de o mamaliguta, fie ea simpla sau gratinata cu branza sau cascaval.
1
Curata foarte bine in prealabil carnea de pui de piele, tendoane si grasime.
2
Daca nu ai bulion de casa, merge si cel din comert, doar sa fie calitativ.
3
Zaharul folosit in sos va mai taia din aciditatea rosiilor.
4
In loc de supa, poti pune si apa daca nu ai.
5
Te sfatuiesc sa gatesti de-acum inainte cu foarte multe supe de legume, pui sau vita, foarte concentrate si pe care ti le poti pregati singur. Renunta la cuburi si potentiatori de aroma. Dupa ce ti-ai pregatit stock-ul, il poti pastra in recipiente de cuburi de gheata, in congelator, iar de fiecare data cand vei avea nevoie de unul sau mai multe, vei stii de unde sa le iei.