Sarmalute de post in oala de lut

de Rocsi in Mancaruri de post, 20 Feb 2010 | 9010 vizualizari

 

Sunt de post dar cei care nu sunt carnivori inraiti le recomand sa faca pt. ca sunt delicioase si fara carne.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cepe mari
  • 3 morcovi mari
  • 300-350 gr orez
  • 2 borcane de ciuperci intregi de 400 gr
  • 5 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • un ardei rosu
  • vegeta
  • piper
  • 2 linguri faina
  • varza (sau altfel de frunze)
  • un borcan tocana de legume(daca aveti prin camara puteti pune ca le de gust bun)
  • ulei cam300-400 de gr sau mai putin (eu pun dupa ochi)

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post in oala de lut:

Ceapa se toaca marunt si se pune la inmuiat in ulei.

cand e pe jumatate inmuiata puneti morcovul dat pe razatoarea mare.cand s-a inmuiat si acesta puneti ciupercile date pe masina de tocat ,ardeiul rosu

si pasta de tomate.mai invartiti de cateva ori si dati deoparte compozitia.

orezul se spala bine in 2,3 ape si se lasa 10 min in apa calda dupa care se scurge.

orezul se amesteca cu compozitia de ceapa morcov si restul,se adauga pantrunjel verde tocat,tocana de legume,vegeta,piperul si faina.amestecati bine toate aceste ingrediente.

varza (eu am avut murata)se pune cu o zi inainte la desarat in apa calda,apa schimbandu-se de 2 ori ca sa nu fie prea sarata frunza.

faceti frunze si incepeti sa impaturiti.

pe fundul oalei de lut puneti cateva frunze ,apoi asezati sarmalutele ,deasupra puneti iar cateva frunze.puneti apa cat sa cuprinda si dati la cuptor oala pana sunt sarmalele fierte.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de post in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

nadina73 1

15.03.2010, 01:29

arata grozav de bine ,felicitari

Bya Ralu 1

22.01.2013, 20:55

foarte bune!

Rocsi 1

22.01.2013, 21:38

Da pacat ca e poza cam aiurea.Atunci atat reuseam si eu .. Bianca

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ardei capia umplut cu ciuperci si orez in sos de rosii cu vin si usturoi