Sarmale de post fierte in vas roman

de mamaieelena in Mancaruri de post, 7 Dec 2012 | 4919 vizualizari

 

Va plac sarmalele de post cu un continut(ca gust) oriental?daca da! incercati aceasta reteta si nu veti regreta ca au iesit excelente(este doar parerea mea deoarece sotul nu mananca sarmale decat cu carne)

 

INGREDIENTE

  • 1 cana orez rotund
  • 2 cepe galbene
  • 1 cepa rosie
  • 1 cartof de 150-200g
  • 1 dovlecel nu prea mare
  • 1 morcov galben
  • 1 morcov de culoare normala
  • 1 pastarnac mic
  • 1 ardei capia mare rosu
  • 1/2 cana stafide
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • foi de dafin 2-3 buc.
  • 6-7 cuisoare
  • 1 ardei iute
  • 1 varza acra mare
  • 3 rosii
  • 300ml suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de post fierte in vas roman:

Orezul se spala si se da deoparte pana se vor marunti cubulete toate legumele mai putin rosiile.

In wok se pune uleiul la incins peste care se vor adauga pe rand toate legumele in functie de cum sunt mai greu de patruns la foc, astfel incat sa nu se inmoaie prea tare, adaugandu-se la sfarsit orezul, stafidele si mirodeniile adica sare,piper si ardeiul iute.

Acum foile de varza trebuiesc desfacute si puse daca este cazul la desarat in apa rece. Mijlocul si foile care nu sunt bune de infasurat sarmale se vor toca pentru baza si de pus pe deasupra. Rosiile se vor taia rondele si se vor aseza pe fundul vasului roman dupa ce au fost puse inainte crenguta de cimbru, foi de dafin si cuisoare. Peste toate acestea se pune ulei si suc de rosii putin.

Dintr-o foaie se va face o sarma, deci eu le-am facut mari deoarece varza a fost mare. Cand am terminat compozitia de orez s-au terminat si foile ramanand doar una cu care am acoperit totul. Tot in wok se pune o lingura de ulei peste care se pune restul de suc de rosii, mirodeniile ce ne-au ramas, adica cuisoarele si foile de dafin si se fieb adaugandu-se apoi peste sarmale. Se vor acoperi cu capacul vasului si se dau la cuptor pentru 2-3 ore la 170 de grade.

Pofta buna.

 

 

TIPS-URI

1

Nu uitati vasul roman se pune in cuptorul rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post fierte in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

portiadelumina 1

14.12.2012, 07:21

Cum oi fi ratat eu reţeta asta Cred că încep să îmbătrânesc Super bune sarmalele, cu aspect deosebit

mamaieelena 1

14.12.2012, 10:10

Padre nu ai ratat ca inca nu a trecut postul si mai facem .Multumensc de vizita

jolygina 1

18.12.2012, 10:50

ce de reteteeee bune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta