E de post ca-i vineri.....si parca vad ca si acum se carcoteste....emoticon care rade....
Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura.
Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea mica si ceapa o taiem marunt. Intr-o cratita punem soia, o lingurita de granule legume si turnam apa fierbinte cat sa acopere de 2 degete soia. Ceapa, morcovul cu putin sare le calim intr-o cratita, adaugam spanacul rupt si lasam 5-10 min sa se inmoaie, apoi adaugam soia scursa de apa si lasam pe foc 20 min la foc mic, sa scada zeama lasata de la spanac.
Asamblarea tartei: Am folosit o forma de tarta de silicon cu diametrul de 22 cm. Intindem foaia de aluat cu facaletul, nu foarte mult cat sa uniformizam locul unde a fost impaturit aluatul, apoi decupam cu o farfurie mai mare decat forma, un rotund. Ungem forma cu ulei de masline, asezam aluatul si pe peretii formei, turnam umplutura si apoi am format o spirata cu fasii din aluat. Am dat forma la cuptorul preincalzit, pana incepe sa creasca aluatul si devine rumen.
Am scos tarta din forma si pentru ca aveam pofta si chiar eram curioasa ce a iesit, am mancat asa fierbinte.
Am crezut ca am gresit si am pus carne fara sa stiu asa gust bun a avut.....
1
sub tava de tarta,in cuptor am pus o cratita cu apa sa nu se arda pe fund.
2
restul de aluat l-am transformat in saleuri