Sarmale de curcan si vita

de oO_ acnA _Oo in Mancaruri cu carne, 19 Dec 2012 | 9949 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocata vita + 500 g carne tocata curcan
  • 35-40 de foi varza murata
  • 300 g varza murata tocata
  • 1 legatura de marar
  • boia dulce
  • suc de rosii
  • ulei
  • o cescuta cu orez
  • bulion de ardei
  • cimbru
  • piper
  • delicat
  • 2 foi de dafin
  • 3 cepe mari
  • 2 morcovi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan si vita:

Ceapa se toaca marunt, morcovul se da pe razatoare , ambele se pun intr-un bol mai mare si se amesteca cu carnea tocata (curcan+vita) , mararul tocat , boia dulce, suc de rosii, bulion de ardei, ulei, orezul, cimbru, piper, delicat.

Cu aceasta compozitie umplem sarmalele.

Separat varza tocata se amesteca si ea cu putin bulion de ardei, suc de rosii, piper, cimbru , sare si apoi se aseaza pe fundul oalei.

Punem sarmalele de jur-imprejurul oalei si pe mijloc mai punem putina varza tocata.Printre sarmale punem foi de dafin, bulion de ardei si suc de rosii.

In oala punem apa cat sa acopere sarmalele.Lasam sa fiarba la foc mic pana se fierbe bine varza si carnea .....Pofta Buna! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan si vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel (foarte frageda)