Stiti momentul ala cand ai multe de facut ( prin curte si gradina, ca asa-i viata la tara) dar trebuie sa si halesti ceva si nici chef si nici timp prea mult nu ai? Daca nu stiti tot aia este, eu va povestesc cam ce am aruncat in tigaia wok sa manance si gurile noastre la ceas de seara , ca la pranz aveam alte treburi ( la pranz tinem cura). Este o reteta in care nu se cantareste nimic, ca asa iese buna mancarea, fara gramaje si alte ajustaje, pui bun cu bun si apoi te lingi pe degete.Uitam partea cea mai importanta, aia in care mi-am amintit ca mai am in lada frigorifica punga minune, adica pui de toamna morcovi rondele, dovlecei si vinete rondele, ardei rosu taiat juliene, niste pastai de fasole si gata mancarea......
Pentru aceasta Reteta de coaste cu legume la wok sunt necesare urmatoarele ingrediente: morcovi, pastai, vinete, ardei, ceapa verde, cartofi, coaste porc.
Iata cum se prepara Reteta de coaste cu legume la wok
Mai intai am lasat punga magica la dezghetat, apoi am taiat legumele din punga in bucati mai micute.
Am pus la prajit bucatele de coasta, le-am rumenit, apoi le-am scos si le-am lasat sa se odihneasca ( au trecut prin caznele focului) pana ce am calit toate legumele.
Am pus pe foc tigaia wok, am adaugat cca 100 ml ulei si l-am lasat sa se incinga bine, am adaugat ceapa verde taiata, am presarat putina sare si am calit-o 3-4 min. Apoi am adaugat si restul de legume din punga magica, am amestecat bine, am redus focul si am lasat sa se caleasca pret de 10 min. Am adaugat cubuletele de cartof , apa, piper si 1/2 lingurita sare, am acoperit cu capac wok-ul si am lasat sa se gateasca totul la foc mic cca 30 min sau pana cand toate legumele sunt gatite . Am adaugat rosiile si costitele, am amestecat bine si am mai lasat cca 20 min cu capacul pus. La final am tocat patrunjel proaspat si am presarat peste nebunia de arome din tigaie. Sa aveti pofta !
Vezi si reteta de Costite aromate la gratar.