Sarmale cu surprize

de ionix in Mancaruri cu carne, 27 Oct 2010 | 4141 vizualizari

 

n-a mai vazut neam de neamul vostru asa sarmalute :)) glumesc! :p mama a invelit sarmalutele iar eu am umplut ardeii... am muncit cot la cot :p

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne porc
  • 500 g carne tocata de vita
  • o cana cu orez
  • 4-5 cepe
  • o legatura cu marar
  • o lingura cu cimbru
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • 3-4 linguri cu ulei
  • carnati afumati
  • foi de dafin
  • pasta de gogosari
  • o varza
  • 10 ardei grasi
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu surprize:

Oare care o fi surpriza?? Pai, o bucatica de carnat. :D

Ardeii se curata si se calesc in putin ulei incins iar apoi se dau la racit. Intr-o oala mai mare pui la fiert apa cu putina sare. Se scoate cotorul de la varza si se opareste in apa, pana se inmoaie frunza foarte putin. In timp ce le oparesti trebuie sa desfaci si frunzele, frunza cu frunza. Se scoate varza si se da la racit.

Carnea de porc tocata se amesteca bine cu carnea de vita. Separat ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Adaugam si orezul crud impreuna cu o lingura cu pasta de tomate. Lasam putin la calit si amestecam intruna. Se lasa la racit iar apoi se pune peste amestecul de carne. Peste amestecul de carne se pun dupa gust: sarea, piperul, cimbrul si mararul.  Amestecam bine pana omogenizam iar cu acest amestec umplem ardeii si invelim sarmalele.  In mijlocul fiecarei sarmale si ardei, punem cate o bucata de carnat afumat.

Pe fundul ceaunului punem o farfurie si cotoare de varza. Asezi sarmalutele si ardeii umpluti, presarand cate putin cimbru si marar. Deasupra punem varza tocata, marar tocat, putin cimbru si pasta de tomate. Punem apa cat sa acopere sarmalele. Punem la fiert la foc iute pana incepe sa fiarba, 30 de minute si apoi dam la foc mic. Lasam pana fierb bine. Mie mi-au fiert in 5 ore si ceva.

Se servesc cu smantana, mamaliguta, marar si ardei iute.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu surprize" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

corina241 1

27.10.2010, 20:20

tare pofta mi-ai facuto sarmaluta poate ramane si pentru mine

Rocsi 1

27.10.2010, 20:40

nadina73 1

28.10.2010, 00:37

vreau doua surprize mari

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc