Reteta cu carne de porc de sarmale a... mamei lui Alex! Alex de la 1 :)
1. Da ceapa pe razatoare si scurge-o de lichid.
2. Amesteca carnea cu orezul si ceapa, condimenteaza cu sare, piper si boia si da-o la frigider.
3. Portioneaza foile de varza pentru impaturire (pastreaza 3-4 frunze mai mari pentru a pune pe deasupra) – excesul de varza toaca-l pentru a-l aseza pe fundul oalei de sarmale.
4. Impatureste sarmalutele – cantitatea de carne trebuie sa fie de aproximativ 30gr de compozitie la o sarma. – ar trebui sa iasa cam 55-60 de sarmale mai micute.
5. Pune ulei la baza unei cratite/oale si aseza 3-4 linguri de varza tocata.
6. Adauga putin suc de rosii, cateva boabe de piper, cateva foi de dafin si aseza primul strat de sarmale, printre care intercaleaza o parte din coastele afumate.
7. Peste primul strat de sarmale adaugam din nou bulion, foi de dafin, piper boabe si restul de coaste; pune si apa.
8. Cand ai terminat, acopera cu un strat de foi de varza intregi.
9. Baga oala in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade, pentru cca 2 ore – 2 ore si jumatate, in functie de tipul de varza folosit;
10. Testeaza din cand in cand si cand a fiert atat varza cat si carnea, le poti manca alaturi de o portie generoasa de mamaliguta.
Pofta buna !
Rara Neagră & Saperavi sau Feteasca Neagră & Malbec - domeniile Davidescu
Ambele au fost premiate la unul dintre cele mai prestigioase concursuri din lume, cu 45 țări participante și 170 de experți care au selectat cele mai distinse vinuri ale anului 2019. Medalia de aur este rezultatul muncii și devotamentului întregii echipe care definește valoare și calitatea vinului nostru.
Rara Neagră & Saperavi
Este maturat în barrique frantuzesc de stejar timp de 6 luni. Are o aroma de prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară si rodii. Are un aspect roșu - rubiniu intens si un gust plin, echilibrat cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.
Temperatura ideală de servire este de 16-18 ̊C.
Feteasca Neagră & Malbec
Este maturat în barrique frantuzesc de stejar timp de 6 luni. Are o aroma de prune uscate, cirese negre si scorțișoară, cu note de lemn dulce si coaja de paine. Are un aspect roșu - rubiniu intens si un gust plin, echilibrat cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.
Temperatura ideală de servire este de 16-18 ̊C.
Le puteti achizitiona din reteaua Mega Image.