Saramura peste

de mihasara in Crap / Caras, 20 Mai 2016 | 2946 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de peste
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei capia rosu
  • 2 ardei iuti
  • 1 ceapa mai mare
  • 1 legatura patrunjel
  • sare mare
  • cimbru
  • foi de dafin
  • otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura peste:

Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat.

Pe  gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata.

Asezam  ardeii si ii  lasam sa se coaca.

Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa preferinta.

Il frigem pe ambele parti, pana devine crocant.

Intre timp curatam legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.

Le taiem  cubulete mici, inclusiv rosiile, avand grija sa pastram cat mai mult din sucul de la ele.

Punem legumele tocate  impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 500ml  de apa la fiert.

Lasam sa fiarba 5 minute de la primul clocot.

Strivim usturoiul si  il punem in saramura dupa care mai fierbem 2-3minute.

Scoatem cimbru si foile de dafin din saramura.

Adaugam otet dupa gust.

Punem pestele in saramura si presaram patrunjel tocat fin.

Acoperim vasul pana la servire, minim 30 de minute.

  • Se serveste cu mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap a la Sulina