Spalam foarte bine pestele si il stergem foarte bine sa fie cat mai uscat.
Pe gratar presaram sare grunjoasa in asa fel incat sa fie acoperita toata suprafata.
Asezam ardeii si ii lasam sa se coaca.
Cand sunt gata legumele, asezam pestele pe care l-am condimentat dupa preferinta.
Il frigem pe ambele parti, pana devine crocant.
Intre timp curatam legumele coapte de coaja, seminte si cotoare.
Le taiem cubulete mici, inclusiv rosiile, avand grija sa pastram cat mai mult din sucul de la ele.
Punem legumele tocate impreuna cu cimbru, dafin, sare, piper dupa gust si 500ml de apa la fiert.
Lasam sa fiarba 5 minute de la primul clocot.
Strivim usturoiul si il punem in saramura dupa care mai fierbem 2-3minute.
Scoatem cimbru si foile de dafin din saramura.
Adaugam otet dupa gust.
Punem pestele in saramura si presaram patrunjel tocat fin.
Acoperim vasul pana la servire, minim 30 de minute.