Saramura de peste cu legume coapte

de Constelatialeu in Crap / Caras, 1 Mai 2020 | 4987 vizualizari

 

Cum nu-i voie la pescuit, din motive motivate, am cumparat pestele, dar din ala viu, care cu greu a dat ortul popii....1 mai muncitoresc sarbatorit cu gratarel, dar nu inainte de a termina de pus rasadurile in gradina. Partea de pregatire a gratarului a revenit partii masculine, iar eu cu partea de curatat si pregatit saramura.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 1,600 kg (asta a fost mascul, a avut lapti)
  • 2 carasi cca 400 g (astia au fost femele, au avut icre)
  • sare grunjoasa
  • legume
  • 3 rosii mai mari
  • 1 si 1/2 capatana usturoi
  • 4 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 ardei usturati
  • apa minerala
  • piper
  • 1 ardei verde usturat
  • patrunjel verde
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste cu legume coapte:

Mai intai se pregateste gratarul, cand lemnele au ars si s-au transformat intr-un jar incandescent, se asaza o tava gaurita sau o tabla. Se lasa sa se incinga, apoi se asaza o folie de aluminiu se presara un strat de sare grunjoasa, se lasa sa se incinga, apoi se asaza pestele. Inainte sa fie asezat pe gratar pestele se curata de solzi, apoi se taie pe burta si se scot intestinele, de la cap se scot branhiile si osul alb care se gaseste intre cap si corp, pe axa sirii spinarii, acel os amaraste daca este lasat. Se spala bine pestele, crapul se taie pe din doua pe lungime, pentru ca este mai mare si sa se poate frige mai bine, carasul se lasa intreg. Aceste operatiuni le-am facut cu o zi inainte, atunci cand am cumparat pestele, i-am dat un praf de sare si l-am bagat la frigider, pentru a doua zi cand am facut gratarul.

Se lasa pestele pe gratar sa se friga pe o parte, apoi se intoarce pe partea cealalta, cand este gata fript, se asaza intr-o tava sau vas incapator, se toarna cca 1/2 l apa minerala si se acopera cu o folie alimentara, se lasa asa cat timp coacem legumele. Asezam legumele- rosiile, ardeiul iute, ardeiul gras, usturoiul, ceapa- pe gratar si le coacem, dupa ce sunt bine coapte, se curata de coaja, se taie mai marunt si se asaza peste pestele fript. Taiem si ardeiul iute verde, presaram piper si ornam cu patrunjel verde, daca mai este nevoie, mai adaugam apa, invelim tava cu folie alimentara pana ne asezam la masa.Trebuie sa stea cel putin 30 min, sa se imbine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste cu legume coapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapti de crap, prajiti - Reteta rapida si usoara