Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume

de deyutzky in Crap / Caras, 3 Noi 2016 | 36492 vizualizari

 

De obicei pregatesc pestele la cuptor cu legume, insa uneori am chef sa mai schimb un pic retetele si gustul, fapt pentru care acum am ales sa pregatesc o reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi su legume. Imi place foarte mult si aceasta varianta! 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume

  • 1 peste (crap) mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei rosii (optional)
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume:

Ingrediente Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume

Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late. Presaram cu sare toate bucatile de peste.

Ungem apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le punem pe o tigaie grill incinsa si le lasam cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti. 

Daca nu aveti o tigaie grill, incingeti putin ulei intr-o tigaie normala, apoi prajiti pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste. Il scoateti apoi pe o farfurie.

Daca la pasul anterior ati pregatit pestele la grill, luati o tigaie normala si puneti putin ulei in care caliti 2 catei de usturoi tocati marunt(ceilalti catei de usturoi ramasi ii adaugati la final pentru o aroma mai intensa), ceapa si ardeiul taiate fideluta. Daca ati prajit pestele in tigaia normala, caliti usturoiul, ceapa si ardeiul in aceeasi tigaie. Focul trebuie sa fie potrivit. 

Peste usturoi, ceapa si ardei eu am adaugat si putina apa (cateva linguri) si am lasat la inabusit cateva minute. 

Dupa ce legumele s-au inmuiat, spalam si decojim rosia, apoi o taiem cuburi mici si o adaugam in tigaie. Amestecam si lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam pasta de tomate si cea de ardei. Punem o cescuta de apa, sare si piper dupa gust. Amestecam si lasam la fiert pe foc cateva minute (3-4) pana cand sosul este gata. 

Punem bucatile de peste impreuna cu usturoiul ramas si mai lasam pe foc inca 2-3 minute. 

Inchidem focul, adaugam patrunjelul spalat si tocat, apoi acoperim cu un capac si lasam acoperit 10 minute, apoi servim. 

Va doresc pofta buna! 

 Noi iubim mult pestele si preparam des si Peste afumat, cate o tava de peste la cuptor cu sos de rosii

 sau o delicioasa saramura de peste

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Crap cu sos de rosii si usturoi