Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume

de deyutzky in Crap / Caras, 3 Noi 2016 | 32660 vizualizari

 

De obicei pregatesc pestele la cuptor cu legume, insa uneori am chef sa mai schimb un pic retetele si gustul, fapt pentru care acum am ales sa pregatesc o reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi su legume. Imi place foarte mult si aceasta varianta! 

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume

  • 1 peste (crap) mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei capia
  • 1 rosie mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura pasta de ardei rosii (optional)
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare si piper
  • patrunjel verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume:

Ingrediente Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume

Pestele il spalam, il curatam, apoi il taiem bucati late. Presaram cu sare toate bucatile de peste.

Ungem apoi fiecare bucata cu putin ulei, apoi le punem pe o tigaie grill incinsa si le lasam cateva minute pana se rumenesc pe ambele parti. 

Daca nu aveti o tigaie grill, incingeti putin ulei intr-o tigaie normala, apoi prajiti pestele pe ambele parti pana cand se rumeneste. Il scoateti apoi pe o farfurie.

Daca la pasul anterior ati pregatit pestele la grill, luati o tigaie normala si puneti putin ulei in care caliti 2 catei de usturoi tocati marunt(ceilalti catei de usturoi ramasi ii adaugati la final pentru o aroma mai intensa), ceapa si ardeiul taiate fideluta. Daca ati prajit pestele in tigaia normala, caliti usturoiul, ceapa si ardeiul in aceeasi tigaie. Focul trebuie sa fie potrivit. 

Peste usturoi, ceapa si ardei eu am adaugat si putina apa (cateva linguri) si am lasat la inabusit cateva minute. 

Dupa ce legumele s-au inmuiat, spalam si decojim rosia, apoi o taiem cuburi mici si o adaugam in tigaie. Amestecam si lasam pe foc cateva minute, apoi adaugam pasta de tomate si cea de ardei. Punem o cescuta de apa, sare si piper dupa gust. Amestecam si lasam la fiert pe foc cateva minute (3-4) pana cand sosul este gata. 

Punem bucatile de peste impreuna cu usturoiul ramas si mai lasam pe foc inca 2-3 minute. 

Inchidem focul, adaugam patrunjelul spalat si tocat, apoi acoperim cu un capac si lasam acoperit 10 minute, apoi servim. 

Va doresc pofta buna! 

 Noi iubim mult pestele si preparam des si Peste afumat, cate o tava de peste la cuptor cu sos de rosii

 sau o delicioasa saramura de peste

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta delicioasa de plachie de peste cu usturoi si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu vin si mujdei