Somn cu ciuperci la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 15 Dec 2013 | 7918 vizualizari

 

Nici nu va puteti inchipui ce bune sunt ciupercutele crocante la cuptor . As putea sa le spun chipsuri de ciuperci .

 

INGREDIENTE

  • 1kg somn rondele
  • sare
  • 1 lingurita praf usturoi
  • 100 gr faina alba
  • ulei ptr prajit
  • 200 gr ciuperci champignon
  • 2 linguri usturoi tocat
  • 1/2 lingurita boia
  • 100 ml vin alb
  • 1/2 lingurita fulgi chili
  • 1 legatura patrunjel
  • rosii si salata verde pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn cu ciuperci la cuptor:

Rondelele de somn se sareaza , se pipareaza , se presara praf de usturoi .

Se da somnul prin faina alba si se prajeste in ulei incins .

In uleiul incins se prajesc ciupercile taiate  felii si usturoiul tocat .

Sarati si presarati boia si fulgii de chili .

Stingeti cu vin si lasati sa fiarba 2-3 minute pana se evapora alcoolul.

Incorporati si patrunjelul verde taiat marunt .

Feliile de somn prajit se pun in tava se acopera cu compozitia cu ciuperci si se da la cuptor 10 minute .

Serviti pestele cu pireu de cartofi multa verdeata si rosiii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste cu cartofi ”rozmarinati”