Pentru ca de Florii se mananca peste, a trebuit sa facem si noi. Bineinteles la gratar.
Mai intai curatam pestele, il taiem rondele si il spalam bine. Presaram deasupra lui sare si piper. Rupem folie de aluminiu, o ungem cu ulei si punem cate o bucata de peste si o rulam. Punem rulourile astfel formate pe gratar si le lasam pe ambele parti aprox. 40 de minute pe ambele parti, apoi desfacem folia de aluminiu si lasam sa se mai rumeneasca putin pestele.
Rosiile le coacem pe gratar si apoi le curatam de coaja si le pasam. Usturoiul il pisam bine.
Punem intr-o craticioara 1 cana de apa, rosiile pasate si jumatate din cantitatea de usturoi , sare si piper si lasam la fiert 30 de minute. Adaugam si restul de usturoi pisat si putem stinge focul.
Servim pestele fript cu saramura de usturoi.
Pofta buna!
1
Puteti servi cu mujdei de usturoi sau cu sos tzatziki.
2
La saramura puteti adauga si patrunjel verde.